Se utställningen – CirkusKvarnen i lindansaren Reinos anda på Bohusläns museum!

Utställningen CirkusKvarnen – i lindansaren Reinos anda! 8 september 2019 – 26 januari 2020 på Bohusläns museum i Uddevalla! Välkommen!

 

 

 

Frivolt – barn&ungdomsfestival på Tjörn!

Söndagen den 11 augusti kl 12.00 blir det Cirkusshow med efterföljande workshop på barn&ungdomsfestivalen Frivolt på Tjörn. Festivalen bjuder på massa roliga aktiviteter – och bad, eftersom den går av stapeln på Gråskärs badplats precis intill Akvarellmuseet i Skärhamn, Tjörn. Även denna dag finns styrelsen från Reinos vänner på plats för att dela ut ett nyinstiftat stipendium i samband med cirkusföreställningen! Vem som blir den välförtjänta stipendiaten avslöjas först där och då!

Välkomna!

Välkomna på Gustafsbergsdagarna – Cirkusföreställning 10 augusti!

Upplev badorten Gustafsberg såsom det var för mer än 100 år sedan!

Precis som i slutet av 1800-talet kommer det finnas en marknad med försäljning av hälsoprodukter (Ingemar Abrahamssons goda honung bland annat:), växter, stickat, sytt och ätbart med mera. Från 1879 finns följande citat: ” 1879 anordnades i parken marknadsfest, gynnad av vackert väder, med tablåer, uppträdande av akrobater, positivspelare och jonglörer samt förfriskningar och folk klädda i diverse nationaldrägter och fantasikostymer”

Lördagen den 10 augusti kl 13.00 blir det Cirkusföreställning och prova på framför eller i Societetshuset (beroende på väder) Isamband med föreställningen kommer styrelsen från Reinos vänner att dela ut ett stipendium till en välförtjänt stipendiat, vem det blir avslöjas först där och då!

Varmt välkomna!!

Sommarlovscirkusaktiviteter 2019

Midsommardagen på Bergs 22 juni 2019

Tack Thordénstiftelsen!

Tack Thordénstiftelsen för ert stöd! Nu är vi på god väg att kunna förverkliga drömmen om Cirkuskvarnen!

https://www.bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/sj%C3%B6r%C3%A4ddningss%C3%A4llskapet-och-cirkussatsning-fick-st%C3%B6rst-bidrag-1.14805344?fbclid=IwAR2xhEdJUhKbAr3Eyw72wGINYvqPywDrXUCpOQeU3GJBBtG10ICMSGGUr7k

Jippi vi är i final i energiutmaningen!!!

Jippi!! Vår cirkusfilm på 40 sekunder har gått till final i Uddevalla energis sponsortävling Energiutmaningen 2019-04-08!

Klicka på denna link: http://tinyurl.com/y3lr7kgj för att se filmen och för att rösta. Röstningen sker via facebook och varje person kan rösta 3 gånger. Röstperioden varar mellan 8-22 april.

Tack till alla som medverkar i filmen, till alla som varit med och skapat den och såklart till alla som röstar!!!

Tack Uddevalla kommun!!!

Uddevalla kommun tog 2019-03-13 beslutet att bidra med upp till en miljon kronor för uppförandet av Cirkuskvarnen i Grohed. De beslutade också att vid behov i ett senare skede även bidra med ytterligare en halv miljon. Stort tack till Uddevalla kommun!

Radiolänk https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=7174182 

Cirkusdrömmen på Grohed lever

Cirkuspris till Filip Borglund från Tjörn

Vilken fantastisk fin uppslutning det blev på Uddevalla LEDlight circus festival med Reinodagen´18 och dubbla utmärkelser! Tack till er alla! För mer info se evenemang och Reinodagen 2018

Dubbel glädje!!!! Filip Borglund, jonglör från Tjörn tog under Reinodagen emot Reinos vänners stipendium i samarbete med Uddevallahem. Johanna Abrahamsson fick under samma tillställning Cirkusakademins utmärkelse ”Årets Charlie”.

Stort grattis!

Hans Lindgren (från Cirkusakademin) överraskade fullständigt årets Charlie vinnare Johanna Abrahamsson (cirkusartist och cirkuspedagog, tidigare elev till Reino)  i samband med Reinodagen -18.