Reinodagen

Den världsberömde lindansaren Reino från Grohed gick bort 2011, 90 år gammal. 2012 bildades föreningen Reinos vänner och i november 2012, hölls den första Reinodagen på Bohusläns museum. Reinos födelsedag var den 3 november och därför har föreningen beslutat att Reinodagen firas varje år, alltid lördag vecka 44, kl 13. Då bjuder föreningen Reinos vänner in till Reionodagen på Bohusläns museum i Uddevalla.
Då hyllar vi minnet av Reino och den bohuslänska cirkustradition som han startade. Där och då delar vi ut årets Reinostipendium i samband med en glittrande cirkusföreställning – Reinogalan tillsammans med Cirkusexpressen. Huvudsponsor för Uddevallahem. Övriga sponsorer är Bohusläningen, Bohusläns Museum och Uddevalla kommun. Arrangemanget har som tidigare nämnts genomförts sedan 2012, läs nedan vilka som fått stipendiet de olika åren och se bilder från föreställningen.

I år 2020 är ett annorlunda år pga Covid-19. Vår CirkusKvarn i Grohed är också äntligen på väg att bli klar. Vi har därför valt att på årets Reinodag lördagen den 31 oktober fira först med dagcirkuskollots cirkusföreställning i Forshälla bygdegård och därefter bjuder vi in till ett Covid-19 anpassat studiebesök i självaste CirkusKvarnen kl.13! Först till kvarn:)!

Varmt välkommen!